A jövő fénye - LED - A szépítészet tükrében

Fényterápia

1998-ban az űrkutatás során fejlesztették ki a LED legújabb típusát, amelyet készülék formájában (Omnilux) az orvostudományban is használnak. Legnagyobb előnye az összes fényterápiás készülékkel szemben (lézer, IPL, LHE), hogy nem termel hőt, így eljut a fény a mélyebb szövetekhez anélkül, hogy károsítaná a bőr felületét. Másik óriási előnye az, hogy nagy felületet, például az egész arcot, egyszerre lehet kezelni.

 

Fényterápia – Omnilux – vezető a fényterápiában


Biológiai hatása a kiválasztott hullámhossztól függ, ugyanis csak az energia fejt ki fizikai és kémiai hatást, amelyik eljut a célszövethez és a sejthez! A (kollagén és elasztikus sejtek) sejtek elnyelve a fényenergiát aktivitásuk fokozódik anélkül, hogy kár keletkezne bennük. Javul a vérkeringés több oxigén és tápanyag jut a sejtekhez és segít a salakanyagok eltávolításában.

 

A fényterápia néhány további előnyét is szükségesnek tartunk kiemelni: A LED fényterápia az év bármely időszakában igénybe vehető , nap- barnította, szoláriumozott bőrön is alkalmazható. A kezeléseknek nincs káros mellékhatása, ezért nyugodtan folytathatjuk a mindennapi életünket és megszokott tevékenységeinket.

 

Hazánkban az első LED készülék Omnilux néven (Omnilux LED fényterápiás készülék), most kerül alkalmazásra. Ezt a készüléket az Egyesült Királyságban a Manchesteri Egyetem (University of Manchester) , a Christie Hospital , valamint az Paterson Angol Rákkutató Intézet (Institute of Cancer of Research) támogatásával fejlesztették ki és alkalmazása napjainkban már világszerte egyre terjed. Az Omnilux fényterápiás készülék három különböző hullámhosszon fejti ki gyógyító hatását.

 • Az Omnilux Blue az ultraibolya közeli, 415 nm hullámhosszon bocsát ki fényt,
 • Az Omnilux Revive vörös látható fényt bocsát ki 633 nm hullámhosszon,
 • Az Omnilux Plus az infravörös tartomány közeli fényt bocsát ki 833 nm hullámhosszon.

fényterápia, led terápia

 

Az Omnilux LED fényterápiás készülék főbb alkalmazási

területei és javasolt fényterápiás kezelések

 

1. Arcfiatalítás (Photorejuvenation)

Egyik fő felhasználási területe ahol nagyon szép eredményeket lehet elérni az arcfiatalításra. A készülék önmagában is alkalmazható arcfiatalításra, lehetséges azonban speciális kiegészítő kozmetikai kezeléssekkel optimalizálni és felgyorsítani az eredményt. A Germaine de Capuccini által fényterápiás kezelésekhez kifejlesztett SynergyAge teljes bőrfiatalító program három szérumot tartalmaz igen magas koncentrációban (kollagén, aktív hyaluronsav, multivitamin), így a készülék alkalmazása még hatékonyabb a látható öregedési elváltozások kezelésére. Csökkenti a ráncokat, visszaadja a bőr tónusát és csökkenti a vízhiányt, így lágyabb ragyogóbb bőrünk lesz. Több mint 70% a kezelteknek kitűnő eredményről számolnak be.

 

2. Pattanásos, aknés bőr kezelése (Acne vulgaris)

 A LED fényterápia másik fő felhasználási területe az acne vulgaris kezelése. A kezelés első felében a kék fény gátolja a baktériumok működését, amelyek létrehozzák a gyulladást. Második lépésben a fényterápiával a gyulladásos folyamatokat és a hegképződést, akadályozzuk. Mivel a fény az immunfolyamatok szabályozására is hat, tartós eredmény várható. A fényterápiát ez esetben is fontos kiegészíteni a Germaine de Capuccini által összeállított kozmetikai kezeléssel. A szakirodalom szerint a kezelt betegek 80 % kitűnően reagált a terápiára.

 

3. Műtét utáni és egyéb sérülés következtében keletkezett hegek gyógyítása

A fényterápia alkalmazása nagyon hatékonyan elősegíti a friss operációs vagy egyéb sérülés következtében keletkezett hegek gyógyulását, mind a gyulladásos, mind a helyreállító szakaszban. Meggyorsítja a gyógyulást, csökkenti a bőrpírt, duzzanatot és a gyógyulással járó fájdalmat.

 

4.Ekcéma és psoriasis kezelése fényterápiával

A krónikus gyulladásos betegségek, mint ekcéma, psoriasis fellángolási szakaszában a tüneteket eredményesen javítja a fényterápiás készülék.

 

5. Rosacea kezelése fényterápiával

Sok embernek súlyos problémát jelent a rosacea. Kialakulása több tényezőre vezethető vissza, pontos okát a mai napig nem ismerjük, így kezelése is igen nehéz. Nagyon szép eredményekről olvashatunk az eddig megjelent szakirodalmi cikkekben az Omnilux lámpa és az e célra kifejlesztett krém együttes használata esetén.

 

6. Vitiligo, szerzett pigmenthiányos betegség kezelése

Pillanatnyilag nem ismert a pigmenthiány kialakulásának oka. Egyes feltételezések szerint örökletes , mások szerint autoimmun betegség. Egyesek nem tekintik betegségnek, mégis fontos, hogy hatékony fényterápiával a melanintermelést beindítsuk, mert a melanin képes megvédeni bőrünket és testünket a káros UV sugaraktól.

 

Legfőbb felhasználási területek

 • Arcfiatalító kezelés Omnilux Revive és Omnilux Plus fényterápiával
 • Arcfiatalító kezelés Omnilux fényterápiával + SynergyAge hatóanyag koncentrátummal
 • Acnés bőrkezelés LED Omnilux fényterápiával
 • Acnés bőrkezelés Omnilux fényterápiával+ Synergy hatóanyag koncentrátummal
 • Műtét utáni és egyéb sérülés következtében keletkezett hegek gyógyítása
 • Rosacea kezelése fényterápiával
 • Vitiligo, szerzett pigmenthiányos betegség kezelése
 • Ekcéma és psoriasis kezelése fényterápiával

 

Fényterápia árak

Ajánlott kezelések száma: 6-8 -- 1 kezelés ideje: 30 perc -- 1 kezelés ára: 12 000 Ft
A kezeléseknek nincs káros mellékhatása, ezért nyugodtan folytathatjuk a mindennapi életünket és megszokott tevékenységeinket.

Orvos Esztétikai szolgáltatások

Orvosi szolgáltatások


Kozmetikai szolgáltatások

Szakértő válaszol
Név:
E-mail cím:
Kérdés témája:
Kérdés:
Rólunk mondták
Szivből gratulálok nektek..A szám csodaszép és nagyon meg vagyok elégedve vele.. tovább >