Ráncfeltöltés

A ráncfeltöltés már nem elérhetetlen kezelés napjainkban és nevezhetjük hiúsági kérdésnek vagy sem, ha mélyen magunkba nézünk, akkor – évek ide vagy oda – mindannyian szeretnénk fiatalnak látszani. Egyszerűen jobban érezzük magunkat a bőrünkben, ha az arc, ami a tükörből visszanéz ránk, kevésbé meggyötört, kevésbé ráncos, kevésbé látszanak rajta az évek, életvitelünk, esetleg a túlzásba vitt napozás, vagy a dohányzás nyomai. Arcbőrünk ugyanis idővel fakó lesz, szárazabb tapintásúvá válik, veszít a rugalmasságából.

 

Ennek többek között az oka az, hogy a bőrünkben található hialuronsav mennyisége csökken, így oda a hidratáltság, ezzel együtt a feszesség… És mit teszünk ilyenkor? A ráncfeltöltéstől vagy egyéb, „szikementes” kezelésektől még sokan óvakodnak, így krémezünk, kozmetikai kezelésekkel kényeztetjük arcbőrünket és reménykedünk, hogy eredményes lesz az otthoni vagy kozmetikus által végzett kezelés. Aztán kicsit csalódottak vagyunk, ha mégsem. Illetve megpróbáljuk megszeretni a ráncokat, ami nem megy… Utána olvasunk, kutatunk és próbáljuk a lehető legtermészetesebb eljárást megtalálni, hogy megválhassunk egy-egy ránctól vagy egy-egy mélyebb barázdától a száj vagy a szem körül.

 

A kisebb ráncocskák még nem is annyira zavarnak bennünket. Majd hozzájuk szokunk, aztán egy ponton túl megrögzötten keressük a megoldást, hogyan is tüntethetnénk el őket. A bőrfelületi kezelések – a ráncfeltöltéssel szemben – csak ideig-óráig hatásosak. Nem jutnak le a hatóanyagok a megfelelő mélységbe és nem is maradnak ott. Vagyis nem töltik ki, és nem töltik fel ezeket a kis bőr alatti szakadékokat.

 

A ráncfeltöltés olyan eljárás, mellyel ez a probléma hosszútávon megoldható, de mégsem kell kés alá feküdni. Ez a megoldás pedig egészen egyszerű és fájdalommentes. A módszer a befecskendezhető anti-aging ráncfeltöltő kezelésekben van. Ez a ráncfeltöltés rövid és teljesen nyomnélküli eljárás, ami nem vesz sok időt igénybe. Viszont az eredmény azonnal látványos.

 

Ráncfeltöltés hialuronsavval

A hialuronsav - a szervezetünk egyik alkotóeleme, és a legnagyobb vízmegkötő kapacitással rendelkező agyag - nemcsak megköti a vizet és helyben tartja, hanem segít a mélyebb szöveti rétegekben a sejtek megfiatalításában. Közvetlenül a ráncok alá fecskendezve térfogatót pótol, ezáltal természetes módon enyhíti a ráncok mélységét. Ráncfeltöltés hialuronsavval bővebben...

 

Ráncfeltöltés hyaluronsavval.jpg

 

Ránctalanítás botoxszal

Az egyik legnépszerűbb esztétikai beavatkozás a Botox kezelés. Csak bizonyos típusú un. dinamikus ráncok kezelésére alkalmazzuk. Előnye a ráncfeltöltéssel szemben, hogy segít minket leszoktatni egy rossz feltételes reflexről. Ránctalanítás botoxszal bővebben...

 

 

A ránctalanító kezelés lényege, egy baktérium (Clostridium Botulinum) által termelt anyag (toxinjának) nagy hígításban való használata igen kis mennyiségben. Ezt az izomba fecskendezve megakadályozzuk az ideg-izom közötti ingerületáttevődést, a „jelátadást”, így az izom nyugalomban marad. Tökéletesen kisimítja a ráncokat. Hatása 4 -5 hónapig tart, viszont korlátlanul ismételhető. A módszert csak szakavatottak használhatják az injekciós helyek, a pontos dózisok és szabályok figyelembevételével. A kezelés tudományosan megalapozott és igen széles körben használják esztétikai beavatkozásoknál világszerte.

 

Radiesse-Effektív volumenpótlás és kollagén megújulás   

A természetes öregedési folyamat a bőr volumenvesztését és ráncosodását okozza. Az állandó gravitáció miatt a bőr megereszkedik. A kor látható jelei a kézfejen is meglátszanak, a vénák az inak a volumenvesztés miatt jól láthatóvá válnak. Az öregedés folyamatának ellensúlyozására az elvesztett szövetet pótolni lehet feltöltő anyag segítségével.

 

A Radiesse 30% kalcium hydroxylapatite-ot (CaHA) tartalmaz, amely természetesen is előfordul a szervezetben. Ezt az anyagot a különböző klinikai kezelésekben több mint 20 éve alkalmazzák. A kalcium hydroxylapatite-ot cellulóz alapú gélben oldják, amely biztosítja az azonnali volumenpótlást. Szinte a beültetéssel egyidőben megkezdődik a kollagén sejtek termelődése és idővel a gél helyét az új kollagénsejtek foglalják el. Ez biztosítja a hosszan, egy-másfél évig tartó hatását.

 

A Radiesse lebomlása teljes mértékben a szervezet természetes lebomlási folyamatával zajlik.

Legfőbb felhasználási területe az elvesztett volumen pótlása az arcon és a kézfejen.

A kezelést legtöbb beteg fájdalmatlannak ítéli, de a beadás helyén helyi érzéstelenítést alkalmazunk.

A kezelés kb. 30 percet vesz igénybe, azonnal lehet folytatni mindennapi életvitelünket. A beadás után néhány napig érezhető az anyag, de amint beépül a szövetekbe nem  érezhető.

Mellékhatásai ugyanazok, mint egyéb ráncfeltöltés esetén.

A kezelést csak speciális Radiesse oktatásban részesült orvos végezheti.

 

Összefoglalva: a Radiesse nem új, de ismét virágkorát élő felszívódó, hosszú hatású töltőanyag, amely újra rendelkezésre áll a magyar piacon.

Orvos Esztétikai szolgáltatások

Orvosi szolgáltatások


Kozmetikai szolgáltatások

Szakértő válaszol
Név:
E-mail cím:
Kérdés témája:
Kérdés:
Rólunk mondták
Szivből gratulálok nektek..A szám csodaszép és nagyon meg vagyok elégedve vele.. tovább >