Arcdiagnosztika

Az esztétikai kivizsgálás protokollja

Ha a nyári fotókon már feltűnnek a szarkalábak, vagy egyszerűen öregnek, fáradtnak érezzük magunkat, hallgassuk meg inkább a szakember véleményét!

1. Állapotfelmérés

2. Számítógépes elemzés hozott és a helyszínen készített fotók alapján

3. Személyre szabott terápiás terv

1 Állapotfelmérés

A vizsgálat alapos beszélgetéssel kezdődik. Vannak problémák (pl.: táskás szemek, erősen pigmentált bőr) amelyek bizonyos általános betegségek tünetei. Ilyenkor az alapbetegséget kell először megtalálni és kezelni ahhoz, hogy a tünetek megszűnjenek. Nem cél, hogy idealizált, sztárokhoz hasonló külsőt varázsoljunk. Sokszor ez nem is lehetséges. Legtöbbször csak önmagunk fiatalabb külsejét szeretnénk visszanyerni. Ezért célszerű egy 5-10 évvel korábbi fényképet hozni az első vizsgálatra. Ezzel összehasonlítva tudjuk felmérni a jelenlegi változásokat.

2 Számítógépes elemzés hozott és a helyszínen készített fotók alapján

A következő lépés, hogy dinamikus fotó készítünk az arcról. Ha tükörbe nézünk legtöbbször a nyugalmi arcformákat látjuk. Nem látjuk önmagunkat indulatok kifejezésénél, grimaszolásánál, vagy esetleg rosszul beidegződött arcelváltozásainknál. A szakember éles tekintetét semmi nem pótolhatja! A problémák meghallgatása és az elkészített fotó után a számítógépen a kezelőorvos kielemzi mit lát fő problémának, és erre milyen szakmai megoldások jöhetnek szóba.

3 Személyre szabott terápiás terv

Ezután egy kezelési menetet beszélünk meg közösen annak anyagi vonzataival együtt.